Möt ditt Connected CMS: Linnéa Runhage

”Det är en härlig stämning här, man får snabbt bra kontakt med kollegorna.”

Fotograf: David Brohede

I månadens ”Möt ditt Connected CMS” träffar vi Linnéa Runhage som under 8 veckor utför sin praktik här på Connected CMS. Linnéa studerar till E-business manager på Handelsakademin.

Hallå där Linnéa! När fick du upp intresset för E-handel och webbmarknadsföring?
– Jag har varit intresserad av internet och datorer sedan jag var liten och upptäckte att jag tyckte det var roligt att styla mina profiler på communities med HTML. Med åren blev jag mer intresserad av olika delar inom webben och digitalt skapande och med tiden upptäckte jag E-handelsbranschen. I höstas när jag kom in på min utbildning så kände jag verkligen att jag hittat rätt.

Vad är det som lockar med just E-handel?
– Det är ett roligt och varierande jobb. Jag är vetgirig och nyfiken så vill gärna syssla med många olika arbetsuppgifter. På ett E-handelsföretag ser jag möjligheterna i att få göra det.

Vad tycker du är det bästa med att praktisera här på Connected CMS?
– Jag kom in och kände mig välkomnad med öppna armar direkt. Redan efter första dagen så kände jag mig som en i gänget. Det är en härlig stämning här, man får snabbt bra kontakt med kollegorna. Jag känner mig inte som en praktikant utan som en nyanställd, jag tas på allvar och får utföra samma arbetsuppgifter som de anställda.

Vad har du fått för arbetsuppgifter under praktiken?
– Jag har arbetat med många olika uppgifter vilket är jätteroligt. Jag har skapat Adwordsannonser, sökmotoroptimerat hemsidor, samt arbetat med copywriting, grafisk design, kodning och design av hemsidor. Dessutom har jag byggt upp e-handelssidor och haft kundkontakt.

Vad vill du arbeta som när du är klar med din utbildning?
– Jag vill gärna arbeta som E-business/commerce manager. Digital marknadsföring överlag är roligt och intressant, det är ju verkligen något som går att få in i yrket som E-business manager med.

Beskriv dig själv med fyra ord.
– Humoristisk, lättlärd, färgstark, vetgirig.

Utanför E-handelsstudierna och yrkesintresset för digital marknadsföring älskar Linnéa träning i alla dess former. Hon har hållit på med bland annat ridning och cheerleading på elitnivå. Den senaste upptäckten är wrestling.

– Hittar jag en sport/träningsform jag tycker om så satsar jag till 110% på den! Hade dygnet haft fler timmar så hade jag gärna hållit på med 15 olika sporter. Just nu är det wrestling som gäller, det är en fantastisk form av scenkonst! Det är så långt ifrån de sporter jag har testat på tidigare så det är verkligen en utmaning.

Och så undrar vi givetvis, Apple eller Microsoft?
Apple.

Välkommen till CMS-bloggen!

På CMS-bloggen publicerar vi innehåll för ökad affärsnytta. Vill du utveckla dina kunskaper i Wordpress eller undrar du du vad sökmotoroptimering är för något? Här får du svar.

Vill du vara med och bestämma vad vi tar upp i CMS-bloggen? Hör gärna av dig till cms-bloggen@connectedcms.se.