AdWords Guide: 3 enkla steg till att aktivera dina annonser

Nästan där… 3 steg kvar till dina annonser syns!

Denna guide är skriven för alla AdWordsanvändare som lägger in betalningsmetod själv. De AdWordsanvändare som är kund hos oss kan få hjälp hela vägen, men det är viktigt att tänka på att man aldrig bör ge ut känsliga uppgifter till någon obehörig – speciellt när det handlar om kredit- eller bankkortsuppgifter. Vi kommer aldrig att ringa upp från ett skyddat nummer, mobilnummer eller med ett riktnummer utanför städer där vi har kontor (Göteborg, Borås, Borlänge/Falun) och kräva era uppgifter, men de måste läggas in för att få igång annonserna. Som kund kan man ringa och be om hjälp av vår support då det kan vara lite krångligt att lägga in betalningsmetoden. Här i guiden ger vi er de tips och förklaringar som gör att ni får igång era annonser, nu på direkten.

För att börja behöver ni ha följande uppgifter redo…

Dessa uppgifter är ett exempel för det fiktiva bolaget Företag AB. Ni ska ange era egna uppgifter.

 • Momsregistreringsnummer: 555555123401
 • Företagsnamn: Företag AB
 • Firmatecknare: Anders Andersson
 • Adress: Storgatan 1, 456 78 Storstaden
 • E-mail: namn@foretagab.se
 • Telefonnummer: 031-123 45 67

Momsregistreringsnumret är ert organisationsnummer med 01 på slutet, utan bindestreck och mellanrum.

Google AdWords accepterar Visa, MasterCard och American Express kredit- eller bankkort. Detta anges under fliken fakturering samtidigt som era företagsuppgifter.

 • Kortnummer: 0123456789012345
 • Kortinnehavarens namn: Anders Andersson
 • Månad: 12
 • År: 17
 • CVC: 123

OBS, ni kan behöva aktivera ert kort för internationella internetbetalningar på er bank. Betalning sker till Google AdWords i Dublin, Irland efter 30 dagar eller när den förutbestämda kreditgränsen har uppnåtts.

Ett personligt Google-konto används för att logga in på Google AdWords. Efter ni fått mailet med inbjudan kan ni antingen skapa ett nytt konto eller använda ett befintligt. Här återställer ni ert Google-lösenord.

Är ni redo? Nu börjar guiden, steg för steg!

Ett mail med rubriken Invitation to Share an AdWords Account (Inbjudan att dela ett AdWords-konto) ska finnas i er inkorg. Detta mail sorteras väldigt sällan som skräppost, men hittar ni det inte kan det vara bra att kolla skräppost/spam-mappen en extra gång. Följ länken i mailet efter meningen ”Tacka ja till inbjudan genom att besöka…” eller den engelska motsvarigheten ”To accept your invitation, visit…” och logga in eller registrera ett nytt Google-konto.
Observera att endast ett AdWords-konto kan vara kopplat till en och samma e-post. Får ni ett felmeddelande om att det redan finns ett AdWords-konto kopplat till er e-post kan ni testa att logga in igen, eller registrera ett nytt konto..

När vi har blivit meddelade att ni har accepterat inbjudan godkänner vi er åtkomst till kontot. Ni får ett mail med rubriken AdWords Account Access Approved (AdWords kontoåtkomst godkänd) och kan nu logga in på ert AdWordskonto med länken i mailet, eller gå direkt till https://adwords.google.com.
Tänk på att vi endast kan godkänna er åtkomst under våra ordinarie öppettider, så får ni inget bekräftelsemail direkt rekommenderar vi att vänta till nästkommande vardag.

Logga in på AdWords. Använd e-postadressen och lösenordet ni valde tidigare. Ni kommer se en stor röd banderoll med en uppmaning om att lägga in er betalningsmetod genom att klicka på ”Åtgärda det”. Ser ni inte den röda banderollen klickar ni på kugghjulssymbolen längst upp i högra hörnet och väljer ”Fakturering”. Lägg in era uppgifter, läs igenom användarvillkoren och klicka på den stora Slutför-knappen.

Nu är era annonser igång!

Välkommen till CMS-bloggen!

På CMS-bloggen publicerar vi innehåll för ökad affärsnytta. Vill du utveckla dina kunskaper i Wordpress eller undrar du du vad sökmotoroptimering är för något? Här får du svar.

Vill du vara med och bestämma vad vi tar upp i CMS-bloggen? Hör gärna av dig till cms-bloggen@connectedcms.se.